OGF

BIM loket

Kickstart Meetings BIM ILS Configurator

Op 2 oktober lanceerde beheerorganisatie BIM basis ILS een nieuwe versie van de basisafspraken: BIM basis ILS versie 2. Met betere, stap-voor-stap-toelichting en nog minder ruimte voor ruis. Hiermee worden de afspraken voor een breder publiek begrijpelijk, aantrekkelijk en toepasbaar. De nieuwe versie kwam tot stand met de input van de inmiddels ruim 400 aangesloten organisaties wereldwijd. 
Eenvoudig digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving, wie wil dat nu niet? Met de ILS Configurator zetten we een grote stap voorwaarts in het waarmaken van die ambitie. Het hele persbericht over de lancering lees je hier.

ILS Configurator

De ILS Configurator maakt het super eenvoudig om een Informatie Leverings Specificatie (ILS) samen te stellen. Opdrachtgevers krijgen de informatie die ze nodig hebben; opdrachtnemers weten precies welke informatie van hen gevraagd wordt. Het is een online tool waarmee iedereen aan de slag kan, ook als je geen specialistische kennis hebt.

Klinkt goed! Wanneer kan ik die ILS Configurator gaan gebruiken?

Nou, dat hangt ook een beetje van jou af! Een enthousiast team van vrijwilligers heeft de basis gelegd voor deze nieuwe tool, daarin gesteund door BIM Loket, digiGO en Bouwend Nederland. Nu staan we op het punt dat de ILS Configurator daadwerkelijk gebouwd en geprogrammeerd kan gaan worden. Daarvoor is een brede groep van ondersteunende partijen nodig.

Meld je aan!

Ben jij die ondersteunende partij of wil je dat worden? Benieuwd wat de ILS Configurator voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor één van de (online) Kickstart Meetings, op dinsdag 24 november van 14:30 tot 16:00 uur of op donderdag 26 november van 08:30 tot 10:00 uur. Meld je hier meteen aan!

   

Contact

Opdrachtgeversforum in de bouw
P.a. TU Delft / Faculteit
Bouwkunde / kamer 01.W.700
P.O. Box 5043
2600 GA Delft
T: +31 (0)15 278 1424
E: info@opdrachtgeversforum.nl

Over ons

Het Opdrachtgeversforum in de bouw is een kring van (semi) publieke opdrachtgevers die ervaringen uitwisselen, kennis delen en ontwikkelen en ideeën over nieuwe thema’s in de bouw en infrastructuur initiëren.