OGF

The Innovation Delusion @InfraTech

Veel van de infrastructuur in Nederland zoals (vaar)wegen, spoorlijnen, dijken en kabels en leidingen nadert het einde van zijn levensduur, maar wordt ook steeds intensiever belast. Grootschalige vervanging en/of renovatie is noodzakelijk om de bereikbaarheid en veiligheid te kunnen blijven garanderen. Het lijkt de gastheren van de InfraTech, de gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat, om die reden zinvol om de onderhoudsopgave vanuit een ander perspectief te benaderen.

De Amerikaanse professoren Lee Vinsel en Howard L. Russell, auteurs van ‘The Innovation Delusion’, verzorgen tijdens de InfraTech een key-note. Zij zullen uitleggen waar de verwaarlozing van onderhoud vandaan komt: onze collectieve obsessie met ‘innovatie’, verlangen naar steeds maar weer nieuwe spullen, en ook de al te menselijke neiging om dat wat nu gebeurt voorrang te geven boven dat wat in de (verre) toekomst ligt zijn een paar redenen.

Programma:

14:00 Opening door Jean Luc Beguin
14:05 Introductie Tjeerd Roozendaal- HID PPO van Rijkswaterstaat
14:10 Keynote prof. Lee Vinsel, assistent-professor Wetenschap, Technologie en Maatschappij aan Virginia Tech en prof. Howard L. Russel, decaan van het College of Arts & Sciences aan het SUNY Polytechnic Institute in Utica en Albany, New York.
15:00  Pauze met muziek van Rangel Silaev
15:10 Case clinic: in aanloop naar de InfraTech hebben de Amerikaanse professoren twee cases aangeleverd gekregen. We worden meegenomen in hun kijk op de complexe beheervragen rondom de Maastunnel van Gemeente Rotterdam en de Van Brienenoordbrug van Rijkswaterstaat. De presentaties worden verzorgd door Martijn Kleinveld van Gemeente Rotterdam en Roy Stroeve van Rijkswaterstaat.
15:55 Afsluiting met muziek

Labels:

   

Contact

Opdrachtgeversforum in de bouw
P.a. TU Delft / Faculteit
Bouwkunde / kamer 01.W.700
P.O. Box 5043
2600 GA Delft
T: +31 (0)15 278 1424
E: info@opdrachtgeversforum.nl

Over ons

Het Opdrachtgeversforum in de bouw is een kring van (semi) publieke opdrachtgevers die ervaringen uitwisselen, kennis delen en ontwikkelen en ideeën over nieuwe thema’s in de bouw en infrastructuur initiëren.