Diner Pensant 2023

Diner Pensant 2023

Diner Pensant 2023

juni 28, 2023

Het Opdrachtgeversforum in de bouw is benieuwd of programmatisch werken dé oplossing is voor het behalen van uw doelen. Hierover gaan we in gesprek tijdens het Diner Pensant op woensdag 1 november.

Bij veel publieke opdrachtgevers ligt de focus de komende jaren op het onderhouden, renoveren, verduurzamen of vervangen van bestaande assets. Bij deze opgave spelen maatschappelijke ambities een steeds grotere rol. En daarbovenop de impact van schaarste: weinig mensen, weinig ruimte, weinig materialen en meestal ook weinig geld. Kortom: een complexe opgave met ‘wicked problems’.

Ook het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) herkent zich in deze complexiteit. Als beheerder van het, meestal verouderde, vastgoed van Defensie heeft zij de taak om het grote aantal gebouwen duurzaam en toekomstbestendig te maken. Om deze klus te kunnen klaren heeft het RVB het programma Transformatie Vastgoed voor Defensie opgericht. Een mooi startpunt voor het gesprek over programmatisch werken als oplossing voor complexe opgaven. Gastvrouw van het Diner Pensant is dit jaar Annuska Bloemert. Zij ontvangt u graag op de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

We starten de middag met een rondleiding buiten. Wij raden u aan geschikte kleding en schoenen te dragen. Na de rondleiding volgt een gevarieerd programma waarbij we een beroep doen op uw creatieve denkvermogen.

  • Wanneer: woensdag 1 november 2023 van 14.30 tot 20.30 uur
  • Belangrijk: Om toegang te krijgen tot de kazerne is een geldig legitimatiebewijs noodzakelijk
  • Locatie: Van Ghentkazerne, Toepad 120 in Rotterdam. De Van Ghentkazerne is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Centraal Station of Station Blaak neemt u tram 21 of 24 richting De Esch, halte Nesserdijk. Als u met de auto komt, dan kunt u parkeren bij hockeyclub Leonidas, Toepad 95 in Rotterdam.

Wij proberen verspilling tegen te gaan. Daarom stellen we het op prijs als u doorgeeft wanneer u onverhoopt verlaat of afwezig bent.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor het Diner Pensant. Mocht u er toch graag bij willen zijn, stuur ons dan een email.