Diner Pensant 2018

Diner Pensant 2018

Diner Pensant 2018

Diner Pensant: Verjongen – Vernieuwen – Verduurzamen

De periode is aangebroken dat het einde van de levensduur van vele kunst- en bouwwerken nadert. Bijna alle 40 tot 50 jaar oude objecten moeten de komende jaren worden verjongd, vernieuwd en verduurzaamd. De complexiteit en omvang van deze opgave vraagt om proces- en productinnovaties op korte termijn. Op woensdag 31 oktober had Rijkswaterstaat de eer om gastheer van het jaarlijks Diner Pensant te zijn. In het inspirerende Madurodam is er een middag en avond besteed aan dit thema en de rol van de opdrachtgever hierin.

Madurodam is sinds de opening in 1952 meer dan een themapark: Madurodam inspireert de wereld met het beste van Nederland. Op deze bijzondere locatie werd tijdens een denktocht uitleg gegeven bij acht projecten die gerenoveerd of vervangen worden of waarbij duurzaamheid een rol speelt. De burgemeester van Madurodam vertelde dat Madurodam het goede voorbeeld geeft: verjongen is altijd nodig om een aantrekkelijk park te blijven en Madurodam is met enkel elektrische vervoersmiddelen, zonnepanelen en windmolens de duurzaamste gemeente van Nederland.

Aan het eind van de middag is het tijd voor actie.  Voor één middag treedt Michèle Blom, directeur-generaal Rijkswaterstaat, weer in haar oude rol als DG Straffen en Beschermen en sluit zij de 120 gasten op in de escape room. Hier geldt maar één regel: samenwerken, creativiteit en innovatie zijn de sleutels naar succes! 

Een bijzonder (beeld)verslag van deze dag kunt u hier downloaden,