Gerben Wigmans

Gerben Wigmans

Gerben Wigmans

juni 22, 2018 Gemeente Rotterdam

‘Waar je over zwijgen moet, hè, daar moet je het juist over hebben.”- Jules Deelder

Ruim 20 jaar heb ik ervaring op gedaan als manager en directeur van verschillende afdelingen binnen de Gemeente Rotterdam en sinds 2017 als algemeen directeur van Stadsbeheer.  3500 bevlogen medewerkers die dagelijks zorgen voor het beheer van de buitenruimte van onze geweldige stad en daar mag ik mee werken!  Stadsbeheer onderscheidt de volgende disciplines: Openbare werken, Toezicht en Handhaving en Reiniging en Inzameling. Vanuit die disciplines ben ik eerste gesprekspartner richting het college van Burgemeester en Wethouders.

Rotterdam is een bijzondere stad, met een markant imago en een rechttoe rechtaan mentaliteit die bij me past. Als lid van de concerndirectie van Rotterdam ben ik medeverantwoordelijk voor het bepalen van de koers van de stad.  Belangrijke focuspunten zijn: 
Rotterdam als Circulaire stad in 2030, ontwikkelen risicogestuurd assetmanagement en optimalisatie van de organisatie door middel van technische en sociale innovatie. Daarbij streven we naar een cultuur waarin je viert wat goed gaat en je spreekt over wat beter kan!

Gerben Wigmans